Van zelfbeeld naar zelfbeeld

Zo kende je niets over zelfrealisatie en was je gewoon een boer op klompen of een stadsjongen. Opeens hoorde je van de boodschap van de verlichting. Je raakte ermee besmet. En alleen al die boodschap maakte van alles over jou los, jouw ware zelf. Maar was dat dan de Waarheid? Was de Waarheid dan al niet een deel van je leven, als boer of stadsjongen? Maakt nu het geloof erin alles anders? Misschien ben je thans een boer met praatjes geworden. Die beweert niet zijn lichaam te zijn of zoiets dergelijks maar nog steeds vastzit aan zijn sigaar of jenever. Nog steeds masturbeert, en een rookworst van de Hema niet links zal laten liggen.
Zijn we van de kerk en diens boodschap echt wijzer geworden door de eeuwen heen, wat Jezus echt moet hebben geboodschapt? En nu breek je zowat je nek over het geloof in de Koran en alle gevolgen daarvan. Daarentegen heb je een stroming dat zich non-dualiteit noemt of Advaita. Wat vooral internationaal zich laat gelden door internet, boeken en satsang. Maar natuurlijk heb je veel meer op het geestelijk front!…
Goed, wat is verlichting? Het zoveelste zelfbeeld? Dat ons een ander of goed gevoel moet geven?… Wie gaat nog echt op zoek naar zichzelf, buiten alle boekenwijsheid om? Zelfs Jed McKenna, vind ik een lachertje!… Mensen lezen gretig zijn boeken of dat ze naar de zoveelste pornosite aan het kijken zijn. Je wordt er zogezegd spiritueel geil van maar ook verlicht?
Juist ja, je staat er helemaal alleen voor. Water dragen blijft water dragen, ook na bijvoorbeeld Jed Mckenna.
Je kunt zeggen dat je een boer bent maar ben je dat ook echt? Je kunt zeggen dat je niets bent maar ben je dat ook echt? Wat heb je werkelijk ontdekt los van alles?

aum

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s