Redder in nood?

​​Wat als je zo’n balk met een grote spijker erin ziet, waar denk je dan aan? Ja, ik moest aan hem denken, die tweeduizend jaar geleden vermoord werd omdat hij zei dat ie een was met God. Dat God zijn vader was. De Joden veroordeelden hem toen tot de doodstraf: want God heeft geen zoon en niemand is als God. Nu, zou hij in deze tijd ook veroordeeld worden door de Joden maar alleen niet tot de dood. Moslims zouden hem thans ook veroordelen en mogelijk zelfs op bepaalde plekken in de wereld tot de dood! Ook zij vinden het een doodzonde….
Hier veilig in het Westen zou hij gezien worden als een genezer en mysticus, spiritueel leraar. Zoals je er nu de nodige van hebt, niet waar?
Deze leraar was bereid te sterven voor zijn boodschap. Deze leraar was bereid om de andere wang toe te keren bij geweld. Deze leraar kwam op voor de armen. Hij zei dat zijn rijk niet van deze wereld is. Dat liefde de sleutel is tot alles. Ook tot God.

(Foto op perron gemaakt.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s