God is liefde

Hij zei, er zullen mensen zijn die in mijn naam grote dingen zullen doen, zoals mensen genezen. En toch zal ik tegen hen zeggen: Ga weg van mij goddelozen. Waarom? Omdat ze zich niet houden aan de wet van: Heb God lief en je naasten.
Geen geloof is belangrijker dan liefde.

Liefde is de Weg, de Waarheid en het Leven…
Jezus is niet God, ook al geloven christenen daar graag in.
Pas in de vierde eeuw na Christus werd Jezus geaccepteerd door de kerk als de nieuwe God.
Jezus zei tijdens zijn leven: Alleen God is goed.
Hij bad ook tot de Vader.
Zijn heelheid, onverdeeldheid met de Vader, drukte hij uit in zijn zoonschap. Het vlees kan het niet beerven maar de mens moet opnieuw geboren worden in en door de geest. Hij leerde dat iedereen een kind van de Vader kan zijn.
Maar zijn zoonschap werd steeds meer als iets unieks gezien. Terwijl hij leerde: Je kunt wel gelijk worden aan mij maar niet meer. Uiteindelijk werld ie door de kerk uitgeroepen tot God. ‘Jezus is God.’ Terwijl God een is. Geen gezin heeft.
Moslims vermoorden over de hele wereld christenen en bekeerde moslims tot Jezus. Omdat zij geloven in dat een mens God is.
God mag zich dan kunnen openbaren in een mens. Een mens mag dan geinspireerd kunnen worden door de Heilige geest. Maar geen mens is God zelf. Alleen onze geest is een. Want in werkelijkheid is er maar een geest. De geest van Waarheid en Liefde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s