Ontmoeting met de Heilige geest

Innerlijk hoor je die stem, die een soort van tweede viool speelt. Jij denkt het beter te weten maar die stem heeft dan een ander geluid. Als je de stem hoort, zwak je mogelijk je mening (zogenaamde waarheid) ergens anders over af, is het niet zo?
Ons oordeel over onszelf of anderen is niet belangrijk. We hebben allemaal wel ergens een oordeel over. We prijzen bijvoorbeeld iemand de hemel in en iemand anders juist niet of zelfs wensen deze persoon de hel toe. Of je loopt over van jezelf of je hebt minderwaardigheids gevoelens over jezelf. Maar… in de ogen van God is iedereen gelijk, behoren we hem allen toe. Dat heeft niets te maken dat er ook maar iets wat krom is wordt recht gepraat. Of wat recht is wordt krom gemaakt. Het is nu eenmaal menselijk een oordeel te hebben. Maar alleen ons oordeel is niet belangrijk, want God wil dat we bovenal elkaar onvoorwaardelijk liefhebben. Dat je mag weten, dat je altijd in zijn huis welkom bent. Dat hij alle zielen tot zich roept, waar en wanneer dan ook. God is liefde en hij wil dat we dat realiseren en we hem toebehoren.

19143067_1806927919618434_1237639090920375060_o

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s