Gelukkig zijn…

…zonder voorwaarden.
Geluk met voorwaarden, wordt heel goed verkocht. Blijkbaar willen mensen graag iets doen, zoals: mindfulness, medicijnen slikken, een guru volgen, drugs, joggen,… en dergelijke!

Maar… gelukkig zijn in de plaats van gelukkig worden, blijkt niet zo populair te zijn. Waarom? Omdat mensen graag iets voorstellen en daarbij valt niets voor te stellen, toch?
Geluk zonder voorwaarden is een directe verwijzing naar jouzelf, wie jij bent.
Geluk is onze innerlijke natuur en niet onze verkramping is onze werkelijkheid maar onze ontspanning, open zijn, zijn.
Een heel jong kind zoekt niet naar geluk en beoefent ook helemaal niets. Bij een jong kind stroomt de innerlijke energie gewoon spontaan. In basic is een jong kind gelukkig. Maar oudere mensen zoeken geluk en beoefenen en/of slikken van alles. Bij een ouder mens is blijkbaar het vertrouwen in het leven geschonden.

Nu kun je denken, lekker abstract allemaal, dat gelukkig zijn. Maar dan is er wel degelijk een richtingaanwijzer, hoor! Namelijk… liefde.
Eigenlijk is geluk de zoete vrucht van liefde en ook liefde is onze ware natuur. Liefde is de enige weg die werkelijk naar geluk leidt zonder je daarbij jou te onderwerpen aan iets wat je niet bent. Of wat tijdelijk is. Ook liefde is eeuwig, onze eeuwige natuur.
baby-390555_1280

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s