Buiten de box denken en handelen

Op mijn nuchtere maag (vergat mijn banaan te eten) na zo’n 19 uur niet te hebben gegeten, om een uur of negen in de ochtend bij 6 graden de deur uit en de fiets op, in korte broek en met korte mouwen! Om in de natuur elders te gaan joggen.
Normaal ga ik niet zo gekleed bij die temperatuur, gewoon niet lekker maar die ochtend had ik er gewoon zin in.
Droeg wel een hardlooppetje en sjaaltje. Petje ging af met het joggen en onder een korte mouwen shirt droeg ik wel nog een mouwloos shirt (dat wilde ik dus wel).
Goed, na zo’n 40 minuten gejogd te hebben, zocht ik een rustig plekje bij het meer. En omdat ik nergens op was voorbereid, niets bij me had: geen handdoek, geen extra short,… Ging ik maar geheel naakt: ik had geen zin om met natte kleding weer de fiets op te moeten! Ik ging een paar keer geheel onder en zwom even wat. Toen ik me aankleedde gebruikte ik de shirt zonder mouwen om mij af te drogen en dat ging me prima af.
Toen jogde ik vanaf het meer weer naar mijn fiets en daarop naar huis: was zeker zo’n 70 minuten weggeweest, geheel buiten. En ik had het in het geheel geen een keer koud gehad!

Die dag bemerkte ik toen ik even moe werd en even sliep, dat mijn hersenen anders leken te reageren, net voor het slapen gaan. Natuurlijk… ik had een hele reeks van handelingen volledig anders gedaan! Net of dat een circuit van handelingen samen iets in je hoofd kunnen veranderen.
Goed, denk ik, voor mensen die ergens al lang in vastzitten, door onverwachts totaal iets anders te doen. Een geheel pakket van handelingen kan, volgens mij, een diepe verandering bewerkstelligen. Denk maar bijvoorbeeld aan mensen die een tiendaagse Vipassana gaan doen, van dhr. Goenka. Ook een stevig pakket!
Dus doorbreek eens geheel spontaan je huidige cirkel van leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: