Wees een licht voor jezelf

Zowel de Boeddha als Jiddu Krishnamurti zeiden: ‘Wees een licht voor jezelf.’
Christus woorden in het evangelie van Thomas: ‘Hij die alles kent behalve zichzelf, mist alles.’

Tegenwoordig beweren de meeste wetenschappers dat we het brein zijn. En dat er niet zoiets bestaat als bewustzijn, los van het lichaam.
Wat opvallend aan deze tijd is, dat zoveel mensen zich eenzaam voelen en depri zijn. En dat zoveel jonge mensen zelfmoord plegen!
Ook lopen de officiële kerken leeg en zien we steeds meer moskeeën.
Het geloof in een God met een schepping wordt nog steeds door heel veel mensen geloofd, ondanks alle ondersteunende ontdekkingen betreffende de evolutietheorie van Darwin. Heeft de aap en de mens een gemeenschappelijke voorouder?
Ook geloven mensen nog steeds massaal in politiek en geweld, waar ook ter wereld.
Politiek, wat in het verlengde ligt van ons denken. En het is een feit dat de regeringen in de wereld nog steeds meer problemen veroorzaken en/of onderhouden dan echt oplossen!
 Binnen ons denken ligt niet de oplossing, de vrede die mensen zoeken voor zichzelf. Maar we denken graag over ons denken. Het denken dat het denken probeert aan te sturen tot (een) oplossing. Het ego zetelt in ons denken en nergens anders, laat dat geheel duidelijk, helder zijn!
Als we niet worden als kinderen zullen we niet de hemel op aarde beërven, waarmaken. Kinderen die staan voor liefde, openheid, en spontaniteit. Waar het hart nog een is met het lichaam en net andersom! Waar de denkgeest nog geen echte macht heeft weten te ontwikkelen. Denken is en behoort een instrument te zijn: noem het gezond verstand.

(Foto – Pixabay.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: