De Muppet-show?

Bestaat er een innerlijke muppet?
Ik denk het niet.
Is het je zogenaamde dwingende moeder of vader, of andere opvoeder?
We kunnen alles in herinnering brengen en als stem ons laten lastig vallen.
Ik geloof persoonlijk niet dat er zoiets bestaat als een alter ego. Misschien kun je even wegdromen (identificeren met de held) bij een actiefilm uit de fabriek van Marvel maar je weet altijd innerlijk beter!
Er is sprake van intelligentie, het directe zien, wat alles aan het licht laat komen zoals het is.
Natuurlijk staat een mens bol van excuses om maar zijn of haar zin door te drijven. Zo kan een zogenaamde muppet ook een excuus scenario zijn, van de persoon in kwestie.
Maar als je gewoon twijfelt aan van alles, zie je dat de muppet enkel kan bestaan als je die dan ook ruimte geeft. De persoon in kwestie (jij/de lezer) wordt waargenomen. Als er geen splitsing is: is de waarnemer het waargenomene. Op die manier is er geen muppet. Maar als je denkt, dat de waarnemer en de persoon twee verschillende zaken zijn, creëer je direct ruimte voor zo’n muppet of wat dan ook.
De waarnemer en het object (persoon) zijn feitelijk niet verschillend van elkaar, maar een en hetzelfde. Het geloof in een ‘waarnemer’ opent de deur naar andere waarnemers, in welke vorm en/of naam ook!
Daarom is de muppet onzin. Maar als je de muppet in je leven denkt met een andere waarnemer te kunnen oplossen of aanpakken, vergis je je.

Video: https://youtu.be/0b5z9NwXsiE

(Foto – Pixabay.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: