FAQ

Vraag: Zie je jezelf als een spiritueel leraar of als verlicht?
Antwoord: Zulke vragen kunnen makkelijk leiden tot ijdele reacties, niet waar? Met welk nut worden zulke vragen gesteld? Het is waar dat ik graag ergens direct op wijs, zeer nadrukkelijk. Moeten we dan van die vinger een leraar maken of een verlichte geest? Gaat het immers niet altijd om in welke richting de zoeker kijkt, en onvoorwaardelijk onderzoekt?

Vraag: Wat houdt je werk in?
Antwoord: Het met elkaar kijken naar wat is. Bijvoorbeeld oorlog en geweld in ons leven of verslaving en drugs. Opereren we daarbij met een zelfbeeld of niet?

Vraag: Wat leer je precies?
Antwoord: Observatie. Zelfkennis. Dat nimmer tweedehands is! Alles wat je bent is nu. Dat vraagt om een licht. Aanwezigheid. Het kijken naar jezelf, is tevens de eerste en laatste stap, en dat vraagt vertrouwen. 

Vraag: Wat is je achtergrond?
Antwoord: Niet meer dan een middelbare school en diverse cursussen met goed gevolg daarnaast. Ik heb nooit zoveel gegeven om opleiding op mijn pad naar zelfkennis.
Ik zou mezelf hypnotherapeut kunnen noemen of NLP-coach maar daar begin ik allemaal niet meer aan. Ik kies voor het directe en spontane contact. Ik vertrouw op de spontane ontmoeting zelf tussen twee of meerdere mensen.

Advertenties