Bron van geluk

De Bron van Geluk is Liefde

Dinsdag 12 september

Onvoorwaardelijke liefde is een verwijzing naar ongeconditioneerde liefde. Geen liefde alleen maar voor eigen, eigen kinderen, eigen land, eigen huidskleur, eigen… Heb jij werkelijk iedereen lief?
Zoals de zon opkomt voor iedereen, is er liefde voor iedereen. Maar niet iedereen ziet en begrijpt dat.

Gisteren las ik in het tijdschrift Happinez over mensen die beweren de sleutel tot geluk te hebben gevonden. En deze mensen, deze gidsen, leraren, coachen,… bieden hun ontdekkingen aan.
Volgens mij blijft bij zulke middelen dat ze slechts iets doen aan de oppervlakte van iemands gemoedstoestand. Misschien ga je even als een speer,… En blijf je mogelijk de rest van je leven ergens aan onderworpen, wat je behoort te doen!
Ik zeg dan: Iedereen wil gelukkig zijn maar niet iedereen wil onvoorwaardelijk liefhebben. Het lijkt een beetje op die andere uitspraak: Iedereen wil naar de hemel maar niet iedereen wil dood.
Dus denkt men slim te kunnen zijn: zoeken allerlei methodes en of medicijnen en drugs om maar echt te scoren.

Op dit moment zit ik in De Roos aan een bak koffie. Het spiritueel centrum ligt aan het Vondelpark te Amsterdam. Chandra en ik hielden hier ook weleens samenkomsten. Nu doen we dat gezellig bij ons thuis in Bloemendaal.

Geluk is de eeuwige vrucht van ongeconditioneerde liefde, een liefde die onbegrensd is. Als ons hart ontwaakt leren we de weg kennen. Mentaal praten over liefde kan natuurlijk ook maar daarin is niet de liefde zelf aanwezig.

Ik heb er ook een appelgebak bijgenomen en die is echt voortreffelijk.

—————————-

Op dit moment zit ik weer in de trein naar huis. Een eigen plek hebben is belangrijk. Zelfs dieren hebben dat in de natuur. Kleding, een dak boven je hoofd en eten en drinken zijn van enorm belang. Het lichaam wordt onrustig als het iets mist.
Het is schandalig dat sommige mensen meer dan genoeg hebben en andere mensen veel minder dan normaal.

De bron van geluk is liefde. Liefde kun je ervaren, net als de afwezigheid ervan. Daar waar haat is, is geen liefde. Liefde is geen bepaalde filosofie, zogenaamd woordenspel. Liefde is echt, je kunt liefde echt leren kennen, zoals een geweldige boom in de natuur. Ook deze boom is dan niet abstract. Maar je kunt er ook oneindig over praten, nog voor dat je de boom werkelijk hebt ontmoet, ervaren.

 

Advertenties